© 2019 by GRANADA. created with CM

הסיפור שלנו

סיפורו המרתק של יקב גרנדה מתחיל באחים אברהם ועובדיה קשי, שגדלו בשנות ה-40 של המאה הקודמת בעיר בגדד שבעירק. כשהיה אברהם בכיתה ו', החליט אב המשפחה יצחק קשי להגשים חלום ולעלות לארץ ישראל יחד עם רעייתו אסתר ועם שבעת הילדים.

 

כך החל המסע המפרך בשנת 1951, אשר בראשיתו נתקלו בהתנגדות קשה מצד השלטון שהטיל איסור חמור על יציאת יהודים מעירק.

המשפחה עשתה לבסוף את דרכה לפרס בה התגוררו, ולאחר מספר חודשים כשבידיהם דרכון פרסי – הועלו על מטוס והגיעו למעברת שער העלייה במדינת ישראל.

שבעת ילדי המשפחה הופרדו מהוריהם ונשלחו לקיבוצים, עד שלאחר כמה שנים התיישבה משפחת קשי במושב גן הדרום.

מפריחים את השממה
שנות הקליטה הראשונות היו קשות: המגורים היו בבית סוכנות קטן וצפוף 
לתשע נפשות, ההורים חיפשו אחר מקור פרנסה הולם, והיה צורך מידי בכסף עבור צרכים בסיסיים.

כדי לסייע בפרנסת המשפחה, החלו האחים אברהם ועובדיה לעבד את האדמה והתאימו אותה לגידול ירקות – מלפפונים, עגבניות, חצילים ועוד.

עד מהרה החלו בני המשפחה לראות פרי וירק בעמל ידיהם של השניים, ולאחר שהשתחררו מהצבא נתקבלה ההחלטה להשתקע בגן הדרום, להתקדם ולנטוע עצי הדר. לצורך כך קנה אברהם משק חקלאי במושב בו הוא ומשפחתו גרים ועובדים עד היום.

החלטה חשובה זו תרמה לכלכלת משפחת קשי במשך עשרות שנים, שכן גידול פירות ההדר נמשך עד אמצע שנות ה-80 עת החלה תחרות ההדרים עם ספרד.

בשלהי שנות ה-90 ירד היקף המכירות והאחים קשי החלו בחיפוש אחר מקורות הכנסה חדשים ומניבים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

שיכר יין רימונים
את עצי ההדר הזקנים החליפו אברהם ועובדיה בעצי אפרסמונים ובעצי רימונים מזן וונדרפול, 
שנבחר בזכות טעמו המשובח. אך פרט שולי וחשוב מאין כמותו נעלם מעיניהם: זן מיוחד זה מגיע לבשלותו רק לאחר תקופת חגי תשרי.

"מה נעשה עם רימונים לאחר החגים? מי ירצה לאכול אותם?", תהו השניים, ולאחר מחשבה הפתרון נמצא: "נייצר שיכר יין רימונים!". וכך הקימו בשנת 2002 את יקב גרנדה לייצור השיכר הייחודי.

תהליך המחקר והפיתוח שנמשך כעשור לווה בלמידה מעמיקה ויסודית של שיטת ההתססה, הסינון, הביקבוק ותהליך אחסון היין עד למכירתו – תחומים חדשים לגמרי שלא היו מוכרים לאחים שכבר היו כבני 70.

ההשקעה הכספית הייתה גבוהה אך משתלמת, שכן במשך תקופה זו פותחו שלושה סוגי שיכר: יין רימונים יבש, יין רימונים חצי יבש, ויין רימונים לקינוח.

בשנת 2012 החלו להימכר הסדרות הראשונות של שיכר הרימונים מבית גרנדה. מאז ועד היום נמשך ייצור ופיתוח שיכר יין הרימונים בשיטה מסורתית תוך הקפדה על איכותו הגבוהה, טעמו הייחודי ומרכיבו הבריאותי הכולל נוגדי חמצון מעולים החיוניים לגוף.

תגובות נהדרות של לקוחות מכל רחבי הארץ, ביקוש גבוה ומגוון יינות המתאימים לכל אירוע, הם חותמת האיכות שלנו ביקב גרנדה.

אח המשפחה הבכור על גדות נהר החידקל בעירק 

המשפחה במחנה המעבר בטהרן

יוצאים לעבוד בשדה, השנים הראשונות במושב

סוסת המשפחה הראשונה במשק החקלאי

אברהם במשק המשפחתי בו ממוקם היום היקב

האחים אברהם ועובדיה קשי היום