© 2019 by GRANADA. created with CM

מחקרים

לרימון שימושים רבים:  רפואה, משקאות, בישול ואפילו קוסמטיקה.

הרימון הוא אחד משבעת המינים שהתברכה בו ארץ ישראל. פרי הרימון המכיל מאות רבות של גרעינים אדומים ועסיסיים, היה מבוקש עוד בעת העתיקה, וזאת בזכות עמידות הפרי לזמן רב (מספר חודשים), וכן לסגולות הרפואיות שיחסו לו.

בשנים האחרונות גדל הביקוש לפרי הרימון ועל מוצריו, וזאת עקב מחקרים שביססו את ערכו הרפואי.

מחקרים רפואיים מצאו שברימון נמצא ריכוז גבוהה של חומר נוגד חמצון, העשוי למנוע או לעכב התפתחות תאים סרטניים . נמצא שריכוז חומרי נוגדי החמצון ברימון אפילו גבוה מיין אדום.

מחקרים מראים כי צריכה יומיומית של הגרגירים או המיץ תורמת להפחתת רמות הכולסטרול “הרע” בדם ולסייע להפחתת לחץ הדם ואף להגן מפני התקפי לב. 

להלן מספר פרסומים למחקרים שנעשו בנושא הרימון וסגולותיו, אותם קיבלנו מפרופסור מיכאל אבירם מהטכניון – מכון טכנולוגי לישראל, להם היה שותף בנושא הרימון, מהם ניתן ללמוד בין היתר על סגולות הרימון וצריכתו.

ישנו אף מחקר המראה כי צריכת הרימון בצורה של יין מספק את אותם היתרונות הבריאותיים הגלומים בו לגוף.

קריאה מהנה.

Pomegranate juice consumption reduces oxidative stress, atherogenic modifications to LDL

Pomegranate juice consumption inhibits serum angiotensin converting enzyme activity and reduces Pomegranate Protection against

Cardiovascular Diseases

Exogenous (Pomegranate Juice) or Endogenous (Paraoxonase1) Antioxidants Decrease

Antioxidant Activity, Polyphenol Content, and Related Compounds in Different Fruit Juices

Effects of Consumption of Pomegranate Juice on Carotid Intima–Media Thickness

הוספת מיץ רימונים לסטטינים מעכבת צבירת כולסטרול במקרופאגים

Comparison of Antioxidant Potency of Commonly Consumed Polyphenol-Rich Beverages

Pomegranate Byproduct Administration to Apolipoprotein E-Deficient Mice Attenuates

Anti-oxidative effects of pomegranate juice (PJ) consumption by diabetic patients

Pomegranate juice consumption for 3 years by patients with carotid artery stenosis reduces common