מחקרים רפואיים מצאו שברימון נמצא ריכוז גבוהה של חומר נוגד חמצון, העשוי למנוע או לעכב התפתחות תאים סרטניים . נמצא שריכוז חומרי נוגדי החמצון ברימון אפילו גבוה מיין אדום.
מחקרים מראים כי צריכה יומיומית של הגרגירים או המיץ תורמת להפחתת רמות הכולסטרול “הרע” בדם ולסייע להפחתת לחץ הדם ואף להגן מפני התקפי לב.
להלן מספר פרסומים למחקרים שנעשו בנושא הרימון וסגולותיו, אותם קיבלנו מפרופסור מיכאל אבירם מהטכניון – מכון טכנולוגי לישראל, להם היה שותף בנושא הרימון, מהם ניתן ללמוד בין היתר על סגולות הרימון וצריכתו.
ישנו אף מחקר המראה כי צריכת הרימון בצורה של יין מספק את אותם היתרונות הבריאותיים הגלומים בו לגוף.
קריאה מהנה.
Pomegranate juice consumption reduces oxidative stress, atherogenic modifications to LDL
Pomegranate juice consumption inhibits serum angiotensin converting enzyme activity and reduces Pomegranate Protection against
Exogenous (Pomegranate Juice) or Endogenous (Paraoxonase1) Antioxidants Decrease
Antioxidant Activity, Polyphenol Content, and Related Compounds in Different Fruit Juices
Effects of Consumption of Pomegranate Juice on Carotid Intima–Media Thickness
הוספת מיץ רימונים לסטטינים מעכבת צבירת כולסטרול במקרופאגים
Comparison of Antioxidant Potency of Commonly Consumed Polyphenol-Rich Beverages
Pomegranate Byproduct Administration to Apolipoprotein E-Deficient Mice Attenuates
Anti-oxidative effects of pomegranate juice (PJ) consumption by diabetic patients
Pomegranate juice consumption for 3 years by patients with carotid artery stenosis reduces common